Beszámoló a Magyar Elhízástudományi Társaság 2015. évi aktivitásáról

« Vissza

Kedves Kollégák!

Társaságunk eredményes évet zárt 2015-ben. Folytattuk tevékenységeinket az elhízástudományi kutatások, tudományos diszkussziók, és ismeretterjesztés területén. Honlapunk folyamatosan frissített naprakész információkat tartalmaz. A Magyar Elhízástudományi Társaság hazai és nemzetközi tudományos kapcsolatrendszerét tovább bővítettük, és a társ szakterületekkel történő együttműködéseket fejlesztettük. Részt vettünk számos társtudományág hazai és nemzetközi kongresszusain, konferenciáin. A média különböző csatornáin megjelentünk.

2015. május 29-én az Európai Elhízás Napja alkalmából Társaságunk 66. tudományos konferenciáját „Mérlegen az energia-egyensúly” címmel szerveztük, együttműködésben a Magyar Sporttudományi Társasággal. A konferencia teljes anyagát az Obesitologia Hungarica Supplementumában elektronikusan megjelentettük: http://elhizastudomany.hu/obesitologia-hungarica-2015-14-supplementum-1-s1-s16/, ugyanígy a 65. rendezvény elektronikus absztraktkötetét közzétettük: http://elhizastudomany.hu/obesitologia-hungarica-2014-13-supplementum-2-s1-s20/.

22nd European Congress on Obesity kongresszuson Prágában három magyar prezentáció került elfogadásra a programban. Közép-európai regionális ülést tartottunk az őszi budapesti rendezvény tudományos bizottságával. Az Európai Kongresszuson tartotta második fórumát a European Patient Council, amelynek előkészítésében alapító tagként részt vettünk. Az Európai Kongresszus keretében került sor a II. Milánói Deklaráció elkészítésére és aláírására a nemzeti tagtársaságok, így társaságunk képviselői, valamint a European Patient Council képviselői részéről. A Nyilatkozat megtekinthető: http://easo.org/wp-content/uploads/2015/06/EASOMilanDeclaration2015.pdf

2015. évben ismét a Magyar Elhízástudományi Társaság adott otthont a kétévente megrendezésre kerülő közép-európai kongresszusnak. A 5th Central European Congress on Obesity From basic science to clinical practice” címmel, 2015. október 1-3. között, a Flamenco Hotelben Budapesten került megrendezésre: www.asszisztencia.hu/cecon2015. A kongresszusra 31 országból 148 absztrakt érkezett, amelyből 136 prezentálásra került a háromnapos rendezvényen. A tudományos program és absztraktkötet megtekinthető:
http://elhizastudomany.hu/newsite/wp-content/uploads/2015/10/Obesitologia-Hungarica-2015-Supplementum-14-2-S1-S92.pdf

Budapest, 2016. május 21.

Dr. Halmy Lászlóné Eszter
ügyvezető elnök


« Vissza