XII. Országos Sporttudományi Kongresszus Egerben

« Vissza

Az EKF három napon keresztül látja vendégül a magyar sporttudomány krémjét

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg szokásos kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT), ami viszont számunkra is érdekes, 2015-ben az Eszterházy Károly Főiskoláé (EKF) a házigazda szerepe.

A háromnapos program első mozzanataként a konferenciát elindító sajtótájékoztatót tartottak. A házigazda részéről dr. Liptai Kálmán, az EKF rektora és dr. Bíró Melinda, az intézmény Sporttudományi intézetének igazgatója köszöntötte a vendégeket.

A köszöntőket és a konferencia menetrendjének ismertetését követően, dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke adott hangot hálájának, amiért ilyen gyönyörű környezetben jöhettek össze az ország sporttudományában dolgozók.

Felszólalt még Dr. Halmy Lászlóné Eszter, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnöke, illetve dr. Martos Éva, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgató-helyettes főorvosa is.

A sajtótájékoztató második részében három együttműködési megállapodás is megköttetett. Az elsőt dr. Tóth Miklós és dr. Liptai Kálmán látta el kézjegyével, az MSTT elnöke aztán a Magyar Elhízástudományi Társasággal, valamint a Magyar Sportorvos Társasággal is aláírt egy-egy megállapodást.

A kongresszus ezek után hivatalosan egy Plenáris üléssel kezdődött, ahol a résztvevő, nagyjából kétszáz előzetesen akkreditáló vendég köszöntősén túl többek között az is elhangzott, milyen szekciók keretein belül folytatódik a háromnapos esemény.

Fenyves Balázs, 2015.06.05.
(FOTO: Szántó György)


 

forrás: http://uni-eger.hu/hu/ttk/szervezet-/sporttudomanyi-intezet/hirek-999/c/egerben-a-xii-orszagos-sporttudomanyi-kongresszus-1798


« Vissza