Halmy László Emlékkongresszus

« Vissza

A konferencia honlapja: http://www.asszisztencia.hu/elhizastudomany/64

Kedves Kollégák!

Tragikus év volt számunkra 2013. Elhunyt Dr. Halmy László belgyógyász professzor, a hazai obezitológia fogalmának megalapítója,  az MTA doktora, a Belgyógyászati Szakmai Kollégium tagja, nyá. ro. dandártábornok, európai obezitológus, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke, a magyar egészségügy évtizedeken át egyik véleményformáló személyisége. (Életrajz – http://laszlo.halmy.hu/eletrajz-cv)

Halmy professzor vezetésével 1992-2012 között a Magyar Elhízástudományi Társaság és jogelődje a Magyar Elhízásellenes Alapítvány 63 tudományos kongresszust vagy konferenciát rendezett, és tevékenysége révén alakult ki hazánkban az elhízástudomány, az „obezitológia”, mint önálló tudományterület.

Elsők között voltunk elhízást kutató orvos- szakmai társaság megalapításában az európai országok sorában. Aktivitásunk eredményeként az Európai (EASO) és a Nemzetközi Elhízástudományi Társaság (IASO) vezető szervezetei közé tartozunk. Halmy László elnökletével nem kisebb szakmai események kerültek megrendezésre Budapesten, mint az Európai Elhízástudományi Társaság 2007. évi kongresszusa a 15th European Congress on Obesity, továbbá a 2nd Central European Congress on Obesity 2009-ben. 2011-ben Budapest volt helyszíne a Nemzetközi Elhízástudományi Társaság jeles képviselőivel évente megrendezésre kerülő Stock Konferenciának is.

A hazai rendezvények sorát a 3 nemzetközi kongresszus és 3 nemzetközi szatellita szimpózium mellett eddig 21 alkalommal megrendezett éves kongresszus, további 24 hazai egynapos konferencia, 7 Anyagcsere Klub rendezvény, valamint 5 nemzetközi SCOPE (Specialist Certification in Obesity Professional Education) továbbképzés fémjelezte.

Alapító örökös elnökünk halálának első évfordulóján 2014. április 11-12-én, Budapesten rendezzük a Magyar Elhízástudományi Társaság XXII. éves kongresszusát, HALMY LÁSZLÓ EMLÉKKONGRESSZUS – „LEGYEN ÚJRA HALEVŐ NAP A PÉNTEK!” címmel. Emlékülés és szakmai programok keretében tárgyaljuk az elhízástudománnyal kapcsolatos legújabb eredményeket, a főtéma a hazai halfogyasztás egészségügyi jelentősége. A Kongresszuson a 20 éves aktivitás alapján obezitológusaink nyilvános elismerésben részesülnek.

Korábbi és leendő tagjaink aktív részvételére számítunk!

Dr. Halmy Lászlóné Eszter

a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke


« Vissza