Célkitűzés

Az elhízással kapcsolatos hazai és nemzetközi kutatások figyelemmel kísérése.

Az elhízás kísérő betegségeinek epidemiológiai helyzetének, társadalmi és társadalombiztosítási kihatásainak vizsgálata, az eredmények széles körű ismertetése hazai és nemzetközi kongresszusok, konferenciák rendezése és irodalmi tevékenység révén, továbbá graduális és postgraduális oktatás formájában.

Figyelemkeltés az elhízás veszélyeiről az egészségügyi és az orvostársadalom, valamint a civil szervezetek részére.

Együttműködés kialakítása szakmai társaságokkal, fórumokkal és civil szervezetekkel.

Közreműködés az egészségügyi kormányzati programok végrehajtásának tudományos és szakmai megalapozásában és végrehajtásában, azok ellenőrzésében.

Közreműködés az egész társadalmat érintő egészségügyi programok kidolgozásában és a rehabilitációban.

A társaság által végzett közhasznú tevékenységek:

  • Egészségmegőrző, betegség-megelőző, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, különös tekintettel a túlsúlyos és elhízott betegek optimális orvosi és egyénre szabott kezelésének megvalósításában, valamint ennek megismertetése a társadalommal.
  • A tudományos tevékenység, kutatás támogatása. Elsődlegesen az olyan reprezentatív vizsgálatok megszervezését, amelynek témája az elhízás és az elhízást kísérő betegségek hazai előfordulása. Továbbá az elhízás diagnosztikus és terápiás (dietoterápia, mozgásprogramok, viselkedés-terápia, gyógyszeres és műszeres kezelés) kezelési lehetőségeinek kutatását és a kutatási eredmények ismertetését. Segítség nyújtása szakmai fórumokon (konferenciák) szervezéséhez.
  • Nevelés és oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés. Részvételi az orvosok, diétetikusok, testnevelők, gyógytornászok, pszichológusok, védő- és ápolónők graduális és postgraduális képzésében, ismeretterjesztésben felvilágosító kiadványok szerkesztésében, a médián keresztül azok terjesztésében.