Kezelhető az elhízás? – A praxisközösség jelentősége

« Vissza

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke tudományos műhelyvita keretében megrendezésre kerülő konferenciájára.

„Kezelhető az elhízás? – A praxisközösség jelentősége”

A Magyar Elhízástudományi Társaság számos sikeres tudományos nyíltszíni műhelyvitát tartott kerekasztal-konferencia formájában a szervezet intermedier anyagcseréjével összefüggő klinikai kérdésekről.

Ennek keretében első alkalommal „Az elhízás diétás kezelésének lehetőségeiről, amelyhez „A média hatása a táplálkozásra” című előadás társult. Ezt követte „Elhízást okozó gyógyszerek – az elhízás gyógyszeres kezelése”, „Az elhízás és az alvási apnoe összefüggései az orvosi gyakorlatban”, “Az elhízás emocionális háttere és a pszichoterápia lehetőségei” témakörökben megrendezésre került kerekasztal sorozat.

A folytatást „A D-vitamin- felvétel és kezelés aktualitásai” című, konszenzus konferencia keretében is később tárgyalásra került program, végül „Az elhízás kezelésének gyógyszeres lehetőségei” címmel tartott konferencia jelentette. Jelenleg gyógyszeres terápia gyakorlatilag nem áll rendelkezésre a kezelésben.

Feltehetjük ismét az 1993-ban szervezett elhízástudományi kongresszus nyitó kerekasztal-konferenciájának kérdését: „Kezelhető az elhízás?”. Az eltelt több mint két évtized arra már választ adott, hogy a társszakterületek együttműködése nélkül nem lehet sikeres intervenciót elérnünk. Konferenciánkon tárgyaljuk a legújabb prevalencia adatokat, a morbiditással járó költségvonzatokat, és keressük a különböző irányú terápiás vagy prevenciós lehetőségeket és megoldásokat gyermek és felnőttkorban egyaránt.

A konferencia weblapja: www.asszisztencia.hu/elhizastudomany/65

Tisztelettel:

Dr. Jákó Péter Dr. Tátrai-Németh Katalin Dr. Halmy Lászlóné Eszter
a MET tiszteletbeli elnöke tanszékvezető a MET ügyvezető elnöke

« Vissza