MET 2014. évi beszámoló és 2015. évi aktivitások

« Vissza

Tisztelt Kollégák!

Társaságunk eredményes évet zárt 2014-ben. A múltbeli aktivitás bázisán megújult tagsággal folytattuk tevékenységeinket az elhízástudományi kutatások, tudományos diszkussziók, és ismeretterjesztés területén egyaránt. Megújult a honlapunk is, amely az archivált és rendszerezett anyagok mellett a naprakész információkat is tartalmazza.

A Magyar Elhízástudományi Társaság hazai és nemzetközi tudományos kapcsolatrendszerét felfrissítettük, és a társ szakterületekkel történő együttműködést szorgalmazzuk. Részt vettünk számos társtudomány hazai és nemzetközi kongresszusain, konferenciáin. A média különböző csatornáin megjelentünk.

2014. április 11-12-én a Társaság alapító örökös elnöke halálának első évfordulóján Emlékkongresszust szerveztünk, amely 149 regisztrált résztvevővel, magas színvonalú előadásokkal, az elhízástudomány széles spektrumát felölelve tárgyalta a tudományág aktuális kérdéseit.www.asszisztencia.hu/elhizastudomany/64. Kiadtuk a kongresszus teljes anyagát az Obesitologia Hungarica Supplementumában, valamint az elmúlt 20 év tudományos aktivitását Jubileumi Évkönyvben. Megjelentettük prof. Dr. Halmy László, a tudós és az ember című emlékkönyvet. Az Emlékkongresszuson első alkalommal adtuk át a Halmy László Emlékérmet.

A 21st European Congress on Obesity kongresszuson Szófiában két magyar vizsgálat prezentációi kerültek elfogadásra a programban. Ugyanitt az Európai Kongresszuson tartotta első fórumát a European Patient Council, amelynek előkészítésében alapító tagként részt vettünk. Az Európai Kongresszust követő szatellita konferencián Albenában “In memoriam Halmy László” címmel Emlékszekciót szerveztünk.

A Magyar Elhízástudományi Társaság 65. tudományos konferenciáját 2014. november 29-én “Kezelhető az elhízás? – A praxisközösség jelentősége” címmel rendeztük meg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékével közös szervezésben. www.asszisztencia.hu/elhizastudomany/65 Orvosok, diétetikusok, mozgásterápeuták, pszichoterápeuták, pszichiáterek részvételével történt előadásokkal és élénk diszkussziókkal a társszakmák együttműködésének szükségességére hívtuk fel a figyelmet.

A Magyar Elhízástudományi Társaság elnyerte a 5th Central European Congress on Obesity rendezési jogát. A Kongresszust „From basic science to clinical practice” címmel 2015. október 1-3. között tartjuk a Flamenco Hotelben Budapesten. Az első értesítő és a tudományos program szervezése elkezdődött, a Kongresszus weboldala megnyílt: www.cecon2015.org Az idei évben a Közép-európai Kongresszus mellett 2015. május 16-ra tervezünk tudományos konferenciát.

Megpályáztuk a következő, 25th European Congress on Obesity szervezési jogát. Szeretnénk, ha a budapesti 15. európai rendezvény jubileumaként, a 25. Európai Elhízástudományi Kongresszust ismét Budapestre hozhatnánk.

2014. évi megtisztelő együttműködésüket megköszönve, tudományos aktivitásaikhoz további sok sikert kívánok!

Budapest, 2015. január 26.

Tisztelettel:

Dr. Halmy Lászlóné Eszter
ügyvezető elnök


« Vissza