A Magyar Elhízástudományi Társaság XXIV. éves Kongresszusa

« Vissza

A részletes szakmai programot itt olvashatják!

A kongresszus weboldala

metxxiv

 

 

A rendezvény fővédnöke:

Dr. Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

A rendezvény védnökei:

Habis László – Eger Város polgármestere
Dr. Liptai Kálmán – az Eszterházy Károly Egyetem rektora

 

25f27kkk9ck9f64b18d6ek1aba31f7kf6ka8

 

Tisztelt Kollégák!

Bár az elmúlt negyedszázad számos új eredményt hozott az elhízás etiológiája, diagnosztikája, kezelése, vagy megelőzésének lehetséges irányai tekintetében, az elhízás növekvő trendjét nem sikerült befolyásolnunk. Azonban elértük, hogy az Európai Elhízástudományi Társaság valamint a World Obesity Federation tagjaként ismételten felhívtuk a döntéshozók figyelmét az elhízás jelentőségére, azonosítottuk a problémát, egzakt módon lehatároltuk és leírtuk a tudományterületet, epidemiológiai vizsgálatokat végeztünk, lefektettük az elhízás diagnosztikájának és kezelésének sarokköveit, stratégiákat dolgoztunk ki a megelőzés irányaira, a drámaian növekvő trend megfékezésére.

XXIV. éves Kongresszusunk – amely egyben a III. Konszenzus Konferencia az elhízásról – célkitűzése a legújabb obezitológiai valamint a társszakterületek idevonatkozó kutatási eredményeinek felhasználásával előkészíteni az elhízás jelenleg alkalmazásra javasolt diagnosztikai, kezelési és megelőzési protokolljait, valamint a Budapesten megrendezett 5th Central European Congress on Obesity konklúziói szellemében megfogalmazni a területet érintő újabb kihívásokat.

A Kongresszus keretében tárgyalásra kerülnek a legújabb epidemiológia adatok, a genetikai, környezeti, epigenetikai vonatkozások, a modern diagnosztika módszerei, a kezelés új útjai, a jelenleg alkalmazott ellátások lehetőségei így az életmód programok, a gyógyszerrel, étrend-helyettesítő adásával, vagy műtéti úton történő kezelés gyakorlata, a szövődményes és társbetegségek együttes kezelésének irányai, a megelőzési stratégiák és azok lehetséges színterei, valamint az elhízás társadalmi-gazdasági vetületei. Kongresszusunkon a szakterület jeles képviselői referátumai mellett megjelenést biztosítunk a gyakorlat jó példáinak bemutatására, valamint a doktoranduszok szekciójában a nívós új kutatások ismertetésére is.

Bízom abban, hogy Kongresszusunk magas színvonalú, holisztikus szemléletű, tudományos diszkussziókra ösztönző, kötetlen légkörű tanácskozás lesz. Ebben tagjaink és a szakterületen valamint a társszakterületeken működő, érdeklődő kollégák aktív részvételére számítunk!

Halmy Eszter
a kongresszus elnöke

tel: 0620 929 24 72 | e-mail: eszter@halmy.hu

További részletek a rendezvény hivatalos oldalán: www.gmrt.hu/elhizastudomany

Jelentkezési lap letöltése


« Vissza